Uithoudingsvermogen

DogSport: Uithoudingsvermogen

De DogSport (DS) workshops zijn ontstaan uit 6 belangrijke elementen gericht op de basisbehoefte en -conditie van de actieve (sport)hond. Uithoudingsvermogen wordt hier niet in meegenomen, alleen in deze BLOG!

De DogSport (DS) workshops zijn ontstaan uit 6 belangrijke en elementen gericht op de basisbehoefte en -conditie van de actieve (sport)hond. Mede hierdoor zijn in totaal 4 workshops ontstaan waarbij 2 elementen ‘DS I: Stretchen & Core Stability’ in één workshop zijn samengevoegd en 1 element ‘Uithoudingsvermogen’ waar geen workshop van aanwezig is.

De reden om het element ‘uithoudingsvermogen’ niet mee te nemen is dat eigenaren vaak wel weten hoe ze conditie op moeten bouwen. Uiteraard wordt het wel aangekaart in de workshop van ‘DS II:Warming Up, Cooling Down & (Sport)Palpatie’.

Om de basis uithoudingsvermogen te verbeteren, vergroten of door het op peil houden van de conditie hond kun je doen door: intensief wandelen met interval, hardlopen, fietsen en/of door de hond te laten zwemmen.

Interval wandelen:

Een mooie start is om intensief te wandelen met interval. Met andere woorden, op een hoog tempo snel wandelen, normale pas, versnelde pas, langzame pas.

Dit kun je tijdens de wandeling geregeld aan passen aan de honds huidige conditie.

Hardlopen of fietsen:

Besloten om te fietsen of hardlopen met je hond? Bouw ook dit rustig op bij jouw hond en ga niet direct kilometers hardlopen of fietsen. Zeker niet als je hond dit niet gewend is.

Er zijn schema’s op het Internet te vinden voor een goede opbouw en do’s en dont’s.

Zwemmen:

De hond laten zwemmen? Hou er rekening mee dat niet elke hond zwemmen leuk vindt en dat niet iedere hond automatisch goed kan zwemmen. Dwing je hond niet om het water in te gaan dit kan jouw relatie met de hond beschadigen en het tegenovergestelde ontwikkelen (denk aan: angst) dan wat jij wil bereiken.

Interessant artikel over zwemmen:

Na het doorlopen van alle 6 elementen heb jij alle benodigde informatie in de pocket om goed voorbereid met jouw hond aan een activiteit en/of sport deel te nemen.

Meer informatie over het DogSport programma?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *