Voorstellen

De meeste kynologen zijn al hun hele leven omringd door honden en hierdoor is een passie ontwikkeld voor… In mijn geval ligt het net iets anders, iets met schade en schande ga je je verder ontwikkelen in een bepaald gebied.

Ik weet niet beter dan dat wij honden in huis hadden, van rasloos tot rashond. De ene hond zonder en de ander met problemen. Mijn ontwikkelingsreis is begonnen bij mijn bruine Labrador Faith. Zij vertoonde na haar 1e loopsheid veel angstgedrag naar mensen, dit werd erger na de 2e loopsheid. Om een lang verhaal kort te maken; na een lang proces van gedragstherapeuten, dierenartsen en dierarts-specialisten, waar niets uit kwam, is Faith overleden tijdens een training aan een hartstilstand op een leeftijd van 7 jaar.
Zij was mijn inspirator om mezelf meer te verdiepen in hondengedrag.

Door het beoefenen van sport met zowel mijn vorige labradors Bella & Faith als mijn huidige labradors Tyleet & Jink, kwam ik er achter wat sporten doet met het hondenlichaam. Hierdoor is mijn zoektocht begonnen om meer te weten te komen over het lichaam van de hond. Vanwege de vele positieve effecten op zowel emotioneel, geestelijk als lichaam vlak, uiteindelijk terecht gekomen bij hondenmassage.

Massage kan zoveel voor een hond betekenen, zoals:
pijnstillend (ED/HD), lichaamsbesef (pup/puber), overactiviteit (gedrag), blessure preventie (sport) enz.

Door alles te combineren, mezelf te specialiseren (o.a. sport) en opleidingen te volgen (o.a. gedrag) is KynoCirkel geboren. 

Ik ben Kynologisch Instructeur, Gedragsbegeleider, Masseur Gediplomeerd, Sportmasseur Gediplomeerd en sinds kort gestart met de (Sport) Therapeuten opleiding. Mijn missie is om honden in hun leven en dagelijkse ritme te ondersteunen, waar nodig is. 

Met vriendelijke hondengroet, Debora Toonssen