Fokken

Showen met de hond

Optimaal jouw hond presenteren in de showring. Voordat je de ring in stapt, kan jij jouw hond een massage geven. Met masseren neemt de doorbloeding in de huid en de onderliggende lagen toe en bereid je het lichaam voor op een presentatie. Massage draagt bij aan rust en heeft invloed op de werking van de hormonen, waardoor stress beïnvloed en concentratie en het lichaamsbewustzijn verhoogt worden. Bovendien verbetert massage de spiertonus en worden de spieren opgewarmd.

Nest-massage

Heb jij een nest of binnenkort een nestje puppen? Massage ondersteunt de socialisatieperiode van de pups. Met sederende massagegrepen wordt over het hele lichaam van kop tot staart gewerkt waarbij ook de oortjes en de voetjes worden meegenomen. Wat voegt massage toe voor uw pup: Naast een socialisatie event goede socialisatie, zorgt zachte massage o.a. voor meer lichaamsbesef en beïnvloedt het de aanmaak van nieuwe zenuwbanen, waardoor leerprocessen worden gestimuleerd en concentratie wordt verbeterd. Bovendien stimuleert massage de doorbloeding van de puppen. Naast de massagesessie wordt gewerkt met een balansspel en een hersenwerkje (snuffelpuzzel).

Zwangerschapsmassage

Tijdens een zwangerschap is het lichaam hard aan het werk. De buik wordt zwaarder, dit geeft veel rek op banden. Onder invloed van hormonen wordt het bekkengebied weker, worden de verbindingen losser, om de teef klaar te maken voor de bevalling. Dit gaat gepaard met klachten en een gevoel van ongemak. U kunt uw teef in deze moeilijke tijd ondersteunen met massage.

Massage kalmeert, verlaagt de bloeddruk en zorgt dat het stressgehalte daalt. In de aanloop naar de bevalling kun je op deze manier eenvoudig zorgen dat je teef zich beter voelt. Tijdens de bevalling kun je met zachte technieken zorgen dat ze tot rust komt. Na de bevalling help je haar met massage om sneller te ontzwangeren. Door stimulering van het lymfestelsel verlaten de afvalstoffen sneller het lichaam. De spieren die zo hard hebben gewerkt ontspannen weer. Door zachte massagetechnieken neem je de pijn weg. Het genezingsproces van het weefsel versnelt zich. Tevens lichamelijke als emotionele spanning zal afnemen. Hierdoor vermindert de vermoeidheid.